gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pastéis de feijão

Pastéis de feijão

ingrediënten


40 min
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

muffinvorm

  • 1 Meng de bloem met een snuf zout, de room en 150 ml ijskoud water. Kneed tot het deeg net samenkomt, wikkel het deeg in folie en leg in de koelkast.
  • 2 Kook de basterdsuiker met 100 ml water circa 10 minuten. Pureer intussen de witte bonen.
  • 3 Voeg de bonenpuree, amandelen en kaneel toe aan de suikersiroop en roer goed door. Schep het mengsel in een grote kom en voeg de eieren en eidooiers toe. Roer tot een glad geheel.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot circa 3 mm dik en steek rondjes eruit met een kommetje.
  • 5 De rondjes moeten groot genoeg zijn zodat het deeg tot de rand komt van de muffinvorm komt. Verdeel de deegrondjes over de holtes van de muffinvorm.
  • 6 Giet de bonenvulling tot aan de rand in de vormpjes en bestrooi met wat poedersuiker. Bak de taartjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • 7 Laat de taartjes afkoelen en neem ze uit de vorm. Bestrooi met nog wat poedersuiker.

wijnadvies

Bij deze taartjes past een glas Sea Lord Port White.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 7 gram