4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastei met gegrilde groenten

Pastei met gegrilde groenten

ingrediënten


60 min
4 personen
2 eetlepels Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

cakevorm

  • 1 Verhit de grillpan en bestrijk met olijfolie. Rooster hierin de aardappel- en courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin. Snijd intussen de paprika’s in de lengte in vieren en rooster deze stukken ook aan beide kanten.
  • 2 Veeg de aubergines af en druk het vocht met keukenpapier goed eruit. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met olie en rooster ze om en om bruin en gaar. Bestrooi alle gegrilde groenten met zout en peper en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  • 3 Bestuif de cakevorm met bloem. Bekleed de vorm met het croissantdeeg en laat een stuk deeg over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Leg een laagje gegrilde zoete aardappel op het deeg en verdeel wat geitenkaas erover. Bestrooi met Provençaalse kruiden. Vervolg met de rest van de groenten en zoete aardappel tot alles is gebruikt. Verdeel tussen alle laagjes een beetje geitenkaas en Provençaalse kruiden. Druk de laagjes steeds goed aan.
  • 5 Vouw het overhangende deeg over de vulling en bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150oC. Neem de pastei uit de vorm en zet op een bakplaat. Bak nog circa 10 minuten verder in de oven. Laat iets afkoelen, zet de pastei op een schaal en snijd in dikke plakken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Gebruik je in een vegetarisch gerecht Provençaalse kruiden? Dan kan je er altijd een lichtgekleurde rosé bij schenken. Dankzij de geitenkaas komen we uit bij Park Villa Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 20 gram