4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met gorgonzola, frambozen en basilicumcroutons

Pastasalade met gorgonzola, frambozen en basilicumcroutons

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecannoten
2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels frambozenazijn
1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

250 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Scheur het brood in stukken. Meng 2-3 eetlepels olijfolie met de pesto. Leg het brood naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met het pestomengsel. Rooster 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af, spoel koud water erover en laat uitlekken. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd in parten van circa 7 cm. Besprenkel met de azijn en zout.
  • 3 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut. Verdeel de noten over een bord en laat afkoelen. Roer de yoghurt met de rest van de olijfolie, bieslook en peper tot een dressing.
  • 4 Schep de pasta, pecannoten, yoghurtdressing, gorgonzola, rucola en de helft van de frambozen voorzichtig door elkaar. Leg de komkommer op de salade en verdeel de rest van de frambozen erover. Garneer met de basilicumcroutons.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate