- 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze één keer of vaker in de lengte door.
- 2 Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar.
- 3 Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken.
- 4 Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken. Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen. Laat de pasta afkoelen.
- 5 Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door. Garneer de salade met basilicumblaadjes.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Goed te combineren met een Vin de Pays d'Oc chardonnay of sauvignon blanc.