4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met avocadodressing

Pastasalade met avocadodressing

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dragon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram penne

dit product is niet beschikbaar

200 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

150 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar en meng met de rest van de groenten.
  • 2 Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de pasta met de groenten.
  • 3 Giet de olie erbij en schep een paar keer om. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de salade met de basilicum en de pitten. Serveer met de avocadodressing.

bereidingstip

Er is pasta met ('all'uovo') en zonder ei. Wil je een vegan pastasalade maken gebruik dan pasta zonder ei. Volkorenpasta is bijna altijd vegan en in tagliatelle wordt juist wel vaak ei gebruikt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 14 gram