4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met aubergine, ham en mozzarella

Pastasalade met aubergine, ham en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

120 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep de aubergine, rucola en olijven erdoor. Scheur de rauwe ham en mozzarella in stukken en verdeel over de pastasalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 34 gram