4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met tomaten-auberginesaus

Pasta met tomaten-auberginesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoor en bak deze even mee.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes met sap en zout en peper toe en stoof de saus 15 minuten. Kook intussen de pasta.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Meng de saus door de pasta. Strooi de aubergine, de peterselie en de kaas erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 21 gram