4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met paddenstoelen roomsaus

Pasta met paddenstoelen roomsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
bakje platte peterselie
400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roomboter

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram paddenstoelenmix

  • 1 Snijd de paddenstoelen en champignons in kleine stukken (ter grootte van ¼ champignon).
  • 2 Bak de paddenstoelen in een koekenpan zonder olie of boter op een middelhoge stand 3 min. tot het meeste vocht eruit verdampt is. Voeg de boter toe en verhoog de warmtebron. Kleur de paddenstoelen in een paar minuten, al omscheppend. Voeg de tijm toe en pers de knoflook erboven uit. Schenk de bouillon en slagroom erbij en breng tegen de kook. Laat op een lage stand 15 min. zachtjes koken en indikken.
  • 3 Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer de saus erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 612 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 16 gram