- 1 Snijd de paddenstoelen en champignons in kleine stukken (ter grootte van ¼ champignon).
- 2 Bak de paddenstoelen in een koekenpan zonder olie of boter op een middelhoge stand 3 min. tot het meeste vocht eruit verdampt is. Voeg de boter toe en verhoog de warmtebron. Kleur de paddenstoelen in een paar minuten, al omscheppend. Voeg de tijm toe en pers de knoflook erboven uit. Schenk de bouillon en slagroom erbij en breng tegen de kook. Laat op een lage stand 15 min. zachtjes koken en indikken.
- 3 Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer de saus erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.