- 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de tomatenblokjes in een paar minuten zacht.
- 2 Voeg de tomatensaus en kikkererwten toe en laat 5 minuten sudderen op een lage stand. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
- 3 Ris de tijmblaadjes van 2 takjes en schep met de pasta door de saus. Verwarm de ovengrill.
- 4 Neem de pan van de warmtebron en schep de spinazie door de pasta. Schep alles over in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- 5 Verdeel de ricotta in schepjes over de pastaschotel en druppel wat olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en rest van de tijm en gratineer de pastaschotel circa 3 minuten onder de grill.
bereidingstip
Geef heel simpel een andere smaak aan dit gerecht door een paar variaties. Vervang de kikkererwten door witte bonen uit pot of blik. Voeg meer groente toe aan de saus, zoals stukjes winterpeen en bleekselderij. Of vervang de ricotta eens door een andere verse (room)kaas of gebruik kazen bereid zonder dierlijk stremsel om dit gerecht helemaal vegetarisch te maken.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.