4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met kaas en noten

Pasta met kaas en noten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill. Leg de tomaten naast elkaar op een bakplaat en bestrooi met zout, versgemalen peper en de knoflook. Besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaten circa 15 minuten niet te dicht onder de grill tot ze openbarsten.
  • 2 Kook de spaghetti. Giet af en schep de tomaatjes, ricotta, walnoten en de rest van de olijfolie erdoor.
  • 3 Serveer het gerecht met de geschaafde kaas en peterselie. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 23 gram