4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met broccoli, kip en krokant broodkruim

Pasta met broccoli, kip en krokant broodkruim

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

30 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

300 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bruin stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 bruine pistolets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Bak (afbak)brood eventueel af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de kip 5­-7 minuten. Kook intussen de broccoli circa 5 minuten in water met zout en giet af. Rooster de pijnboom­ pitten licht in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Maal het brood in een keuken­ machine tot kruim. Verhit de overige olijfolie en bak hierin het broodkruim met de helft van de knoflook krokant. Laat afkoelen en meng de helft van de kaas erdoor. Kook intussen de pasta beetgaar.
  • 4 Pureer de rest van de knoflook met de rest van de kaas, basilicumblaadjes, pijnboompitten en olijfolie extra vergine met een staafmixer tot een pesto.
  • 5 Giet de pasta af en schep de kip, broccoli, tomaatjes en een schep pesto erdoor. Bestrooi met krokant broodkruim en serveer de rest van de pesto apart erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 52 gram