4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met bramen en blauwe kaas

Pasta met bramen en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram pasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kookroom en gorgonzola toe en verwarm op lage stand zonder te koken.
  • 2 Giet de pasta af en schep met de bramen luchtig door het room-kaasmengsel.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en bestrooi de pasta ermee voor het serveren.

bereidingstip

Voeg 200 gram champignons, in plakjes, of ringetjes prei toe na het fruiten van de ui en knoflook.. Neem in dit recept in plaats van bramen blauwe bessen of peer.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 18 gram