4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta gegrilde groenten met tomatensaus

Pasta gegrilde groenten met tomatensaus

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram Italiaanse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

800 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten en oregano toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Vul een leeg blikje voor de helft met water en schenk het bij de saus. Druk de hele tomaten kapot met een spatel en breng de saus aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 2 Voeg de bevroren gegrilde groenten toe en schep deze door de saus. Laat afgedekt nog circa 10 minuten pruttelen. Schep halverwege door. Kook intussen de pasta beetgaar.
  • 3 Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de tomaten-groentesaus en wat van het kookvocht door de pasta. Verdeel over borden en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 21 gram