4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pasta con zucchine

Pasta con zucchine

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

300 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit hierin de sjalot 2-3 minuten. Voeg een kopje water en het bouillonblokje toe. Schep de courgette, zout en peper erdoor en laat 10-12 minuten zachtjes smoren.
  • 2 Kook de farfalle beetgaar in water met 1 theelepel zout. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de pasta met de munt door het courgettemengsel. Verwarm nog circa 2 minuten.
  • 3 Verdeel de pasta over warme borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Vervang (een deel van) de Parmezaanse kaas in dit recept door ricotta.. Ook heel lekker met peterselie in plaats van munt.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 22 gram