- 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze een half uur staan. Spoel ze dan af met water en dep ze goed droog.
- 2 Bestuif de plakken lichtjes met bloem. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de plakken aubergine om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep een paar lepels tomatensaus in een ovenschaal en bedek met een laag aubergineplakken.
- 4 Verdeel wat mozzarella en Parmezaanse kaas erover, een paar basilicumblaadjes en weer wat tomatensaus.
- 5 Herhaal dit een paar keer en eindig met Parmezaanse kaas.
- 6 Zet de schotel in de oven en bak hem in circa 20 minuten mooi bruin. Lekker met knapperig brood en een groene salade.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.