4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Parmezaan-uienringen

Parmezaan-uienringen

ingrediënten


20 min
4 personen
chilisaus

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Druk de uienringen per 2 uit elkaar. Splits het ei en klop het eiwit stijf.
  • 2 Meng de bloem met het bier, 1 eetlepel zonnebloemolie en de eidooier en breng op smaak met zout en peper. Spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel.
  • 3 Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas. Haal de uien eerst door wat bloem, vervolgens door het bierbeslag en daarna door het paneermengsel.
  • 4 Verhit een pan met zonnebloemolie tot 180ºC en bak de uienringen in circa 4 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram