4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paprikasoep met rundvlees, kidneybonen en tomaat

Paprikasoep met rundvlees, kidneybonen en tomaat

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

25 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 potten rundvleesbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de paprikablokjes, de knoflook en de specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en bak een paar minuten verder.
  • 4 Neem een paar grote lepels van de soep uit de pan en pureer deze met een staafmixer.
  • 5 Doe de gepureerde soep weer terug in de pan en voeg de bouillon met vlees, 500 ml water, het bouillonblokje, de vermicelli en de kidneybonen toe.
  • 6 Breng weer aan de kook en laat op een lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

bereidingstip

Lekker met bruin stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram