4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Paprika's gevuld met couscous

Paprika's gevuld met couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 blikje kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

350 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd aan de bovenkant de kapjes van de paprika's als deksels. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje of spitse lepel.
  • 2 Zet de paprika's naast elkaar in een schaal en verwarm ze in de magnetron afgedekt 2 minuten op 800 watt. Laat daarna afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de couscous in een kom en giet er 350 ml kokend water over. Laat afgedekt 5 minuten wellen, totdat het water is opgenomen. Roer af en toe om.
  • 4 Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, een scheut groentebouillon, de kikkererwten en koriander door de couscous.
  • 5 Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop naast elkaar in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 minuten in het midden van de oven. Strijk eventueel een beetje olijfolie over de kapjes als ze te donker worden.

bereidingstip

Lekker met een groene salade met tomaat en feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 20 gram