4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Paprika-omelet met ham en champignons

Paprika-omelet met ham en champignons

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels diepvriespeterselie
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de paprikablokjes in een ruime koekenpan of hapjespan 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 Pers het teentje knoflook uit boven de paprikablokjes. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.
  • 3 Klop de eieren los met de melk of room. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
  • 4 Roer de hamreepjes door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Plaats er een deksel op en laat de omelet in 5 minuten zachtjes stollen.
  • 5 Laat de omelet op een warme schaal glijden en strooi er peterselie over. Snijd het gerecht in punten en serveer die warm.

bereidingstip

Maak een vegetarische omelet door de ham te vervangen door miniblokjes kaas of grofgeraspte kaas. Serveer het gerecht als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 25 gram