- 1 Bak de paprikablokjes in een ruime koekenpan of hapjespan 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
- 2 Pers het teentje knoflook uit boven de paprikablokjes. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.
- 3 Klop de eieren los met de melk of room. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
- 4 Roer de hamreepjes door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Plaats er een deksel op en laat de omelet in 5 minuten zachtjes stollen.
- 5 Laat de omelet op een warme schaal glijden en strooi er peterselie over. Snijd het gerecht in punten en serveer die warm.
bereidingstip
Maak een vegetarische omelet door de ham te vervangen door miniblokjes kaas of grofgeraspte kaas. Serveer het gerecht als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en een tomatensalade.