4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pappardelle met paddenstoelen, mascarpone en truffelolie

Pappardelle met paddenstoelen, mascarpone en truffelolie

ingrediënten


30 min
4 personen
truffelolie
2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

400 gram pappardelle
300 gram pappardelle

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten, tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper en schep van de warmtebron af de mascarpone erdoor.
  • 2 Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Schep de pappardelle door de pastasaus met de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de bieslook. Voeg enkele lepels kookvocht toe als de saus te dik is.
  • 3 Bestrooi de pasta op het bord met de rest van de groene kruiden en de Parmezaanse kaas. Verdeel een scheut truffelolie erover.

bereidingstip

Kun je geen truffelolie vinden? Vervang de truffelolie in dit recept door zeer fijngehakte (kastanje)champignons met een beetje olijfolie of gebruik truffeltapenade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 18 gram