- 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui met de laurier.
- 2 Voeg de room en bloemkool toe en kook afgedekt tot de bloemkool helemaal zacht is. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus glad.
- 3 Voeg de gorgonzola toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Voeg eventueel de peperkorrels toe.
- 4 Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Schep de pappardelle met 6 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen.
- 5 Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten. Lekker met een groene salade.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Probeer eens met Casa de Campo, een rode Argentijnse blend van syrah en malbec.