4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pappardelle met bloemkoolsaus, gorgonzola en walnoten

Pappardelle met bloemkoolsaus, gorgonzola en walnoten

ingrediënten


40 min
4 personen
1 handje walnoot
1 eetlepel groene peperkorrel
150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram pappardelle

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui met de laurier.
  • 2 Voeg de room en bloemkool toe en kook afgedekt tot de bloemkool helemaal zacht is. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus glad.
  • 3 Voeg de gorgonzola toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Voeg eventueel de peperkorrels toe.
  • 4 Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Schep de pappardelle met 6 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen.
  • 5 Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Probeer eens met Casa de Campo, een rode Argentijnse blend van syrah en malbec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 20 gram