- 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in stukjes van circa 3 cm en schep het in een braadslede om met de sjalotjes, de helft van de olijfolie, zout en peper.
- 2 Bak het brood circa 15 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en krokant is.
- 3 Kook de doperwten en de tuinbonen met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
- 4 Laat de tuinbonen iets afkoelen en verwijder de buitenste velletjes tussen duim en wijsvinger (dubbel doppen).
- 5 Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges in 3-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Halveer de asperges eventueel.
- 6 Schep het brood in een schaal. Voeg de asperges, de doperwten, de tuinbonen, helft van de basilicum, de knoflook en de ricotta toe. Breng op smaak met zout en peper.
- 7 Giet de overige olijfolie en de balsamico erover en schep de salade luchtig door elkaar. Garneer met de rest van de basilicum en Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.