4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Panzanella met groene groenten

Panzanella met groene groenten

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

300 gram groene asperges
350 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

350 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in stukjes van circa 3 cm en schep het in een braadslede om met de sjalotjes, de helft van de olijfolie, zout en peper.
  • 2 Bak het brood circa 15 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en krokant is.
  • 3 Kook de doperwten en de tuinbonen met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
  • 4 Laat de tuinbonen iets afkoelen en verwijder de buitenste velletjes tussen duim en wijsvinger (dubbel doppen).
  • 5 Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges in 3-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Halveer de asperges eventueel.
  • 6 Schep het brood in een schaal. Voeg de asperges, de doperwten, de tuinbonen, helft van de basilicum, de knoflook en de ricotta toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Giet de overige olijfolie en de balsamico erover en schep de salade luchtig door elkaar. Garneer met de rest van de basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 34 gram