4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht

Panpizza

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

10 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

375 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de yoghurt tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en bestrijk met 2 eetlepels olie.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en duw 1 deel van het deeg over de hele bodem van de pan. Bak het deeg circa 7 minuten op middelhoge stand en keer om.
  • 3 Meng de tomatenpuree met de overige olie, 3 eetlepels water, de oregano en knoflook. Bestrijk de pizza met de helft van deze saus. Beleg het deeg met de helft van de zongedroogde tomaten, mozzarella en een kwart van de tomaatjes.
  • 4 Bak de pizza afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en bak de pizza daarna nog 5 minuten verder. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en gratineer eventueel kort onder de ovengrill.
  • 5 Bestrooi de pizza met nog een kwart van de tomaatjes en serveer direct. Herhaal de vorige stappen met de rest van de ingrediënten en bak zo nog een pizza.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 43 gram