gemiddeld
30 min.
brunch, ontbijt
home recepten Pannenkoekjes met appel-pompoenchutney

Pannenkoekjes met appel-pompoenchutney

ingrediënten


30 min
4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

150 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitflesje

uitsteekvormpje

  • 1 Verhit de arachideolie voor de chutney en bak hierin de pompoen, appel en ui 10 minuten. Schep de rest van de ingrediënten erdoor en verwarm zachtjes 5 minuten. Houd de chutney apart.
  • 2 Meng voor het beslag de bloem en een snuf zout in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en giet al kloppend in delen de melk erbij. Meng tot een glad beslag. Klop dan het bakpoeder erdoor.
  • 3 Vul een knijpflesje met het beslag. Vet een koekenpan in met arachideolie en verhit deze. Zet de uitsteekvormpjes in de pan en vul ze tot driekwart met beslag. Gaar de pannenkoekjes op middelhoge stand. Als de bovenkant van het beslag droog is draai dan voorzichtig, eventueel met een keukentang, de vormpjes om. Bak nog 2-3 minuten. Druk de pannenkoekjes uit de stekers en maak zo al het beslag op. Serveer de pannenkoekjes met de chutney.

bereidingstip

Voeg aan het beslag ½ theelepel kaneelpoeder toe.. Gebruik voor de chutney citroen- of appelsap in plaats van azijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram