4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pannenkoeken met chocovulling

Pannenkoeken met chocovulling

ingrediënten


40 min
4 personen
stroop

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
100 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem en melk door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn. Klop de eieren een voor een erdoor en voeg een snufje zout toe. Laat het beslag 10 minuten staan en klop dan nog eens goed door. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Verhit steeds een klontje boter in een koekenpan en bak hierin van het beslag circa 12 dunne pannenkoeken. Houd ze eventueel warm in de oven of boven een pan met een laagje kokend water.
  • 3 Breng de room aan de kook en giet op de chocolade in een kom. Voeg een snuf kaneel toe en klop tot de chocolade helemaal is gesmolten. Bestrijk de pannenkoeken met deze ganache en rol op. Snijd de rollen in plakken en leg de rolletjes naast elkaar op een schaal. Bestrooi met de amandelen en serveer met stroop naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 19 gram