4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pangarolletjes met hete kerriesaus en rijst

Pangarolletjes met hete kerriesaus en rijst

ingrediënten


20 min
4 personen
koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pikante kerriepoeder
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel margarine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram pangasiusfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 feestprikkers

  • 1 Snijd de pangafilets in de lengte door. Bestrooi de repen vis rondom met zout en peper en rol ze op.
  • 2 Steek er een prikker door en bestuif de rolletjes met bloem. Verwarm de boter en bak de rolletjes rondom aan.
  • 3 Neem ze uit de pan en roer het bakvet in de pan los. Fruit de ui en de kerriepoeder in circa 5 minuten op lage stand.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes toe en laat even aanbakken. Roer dan de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
  • 5 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 6 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 7 Leg de pangarolletjes terug in de saus en laat met het deksel op de pan nog circa 5 minuten stoven.
  • 8 Serveer de rijst in een kommetje. Leg de rolletjes ernaast en giet er wat saus overheen. Garneer eventueel met koriander.

bereidingstip

Lekker met gestoofde prei of wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 23 gram