4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Pancakes

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

50 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

140 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

140 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de bakpoeder en een snuf zout. Klop de karnemelk met het ei en de boter. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Meng naar keuze hartige of zoete ingrediënten door het basisbeslag (houd bij de zoete iets achter voor garnering).
  • 2 Verhit een grote koekenpan en bestrijk met olie of boter. Giet kleine hoopjes beslag in de pan en laat op middelhoge stand garen, tot er luchtbelletjes op het beslag zichtbaar zijn. Keer om en bak ook de andere kant goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram