- 1 Schep de dikke bovenste laag room van de kokosmelk (circa 100 ml). Klop de kerrie erdoor en zet in de koelkast.
- 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Spoel de paksoi schoon, hak fijn en voeg met de doperwten toe aan de sjalot. Roerbak een paar minuten en giet dan de hete bouillon erbij.
- 3 Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt staan.
- 4 Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan. Trek de noedels in 4 gelijke stukjes en frituur kort om en om in de hete olie. Laat niet verkleuren, alleen licht opzwellen.
- 5 Verwarm de soep nog heel kort tot het kookpunt en schep in kommen. Roer de kokosroom door en maak een figuur van een G-sleutel met de room in de soep (zie tip). Leg wat gefrituurde noedels ernaast en serveer direct.
bereidingstip
Zo’n G-sleutel of vioolsleutel in de soep krijgen is nog best lastig. Vul een diepvrieszakje met de kokosroom, knip een puntje eraf en je hebt zo een klein spuitzakje om het figuur te maken.
wijnadvies
Bij deze dit gerecht smaakt een Zuid-Afrikaanse witte wijn lekker, zoals Zuydpunt Chenin-Viognier.