- 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Bak de paddenstoelen en Italiaanse kruiden circa 2 minuten mee.
- 2 Bestrooi met de bloem en roerbak 2 minuten. Blus af met een scheut bouillon en roer goed. Giet de kookroom erbij en kook zachtjes 4-5 minuten, zodat de saus iets dikker wordt.
- 3 Giet de tagliatelle af. Schep de pasta door de paddenstoelensaus met driekwart van de kaas, citroenrasp, -sap, zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de rest van de kaas en verdeel de rucola erover.
bereidingstip
Neem tijm of peterselie in plaats van Italiaanse kruiden.. Vervang 50 ml van de bouillon in dit recept door witte wijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.