- 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Zet de pasteibakjes circa 10 minuten in de warme oven.
- 2 Verhit intussen de helft van de boter in een ruime steelpan en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten. Schep uit de pan. Verhit de rest van de boter in de pan, strooi de bloem erover en roer tot de roux bubbelt. Klop al roerend in gedeelten de bouillon erdoor. Blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de room toe en daarna de ham en gruyère. Laat de kaas tegen de kook aan al roerend smelten. Schep de paddenstoelen en de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Snijd de dekseltjes uit de pasteibakjes en vul de bakjes met de ragout. Bestrooi met de rest van de peterselie en zet de dekseltjes erop.
bereidingstip
Vervang in dit recept 25 ml van de kippenbouillon door een gelijke hoeveelheid witte wijn.