- 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de helft van de ui en de paddenstoelen goudbruin. Meng met de knoflook, rijst, bloem en broodkruim. Kneed het mengsel zo stevig dat de rijstkorrels iets kapot gaan en vorm balletjes ervan.
- 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de balletjes op een lage tot middelhoge stand goudbruin. Neem de balletjes uit de pan. Voeg de ui toe aan het bakvet en bak 2 minuten.
- 3 Giet de wijn erbij en bak 2 minuten op een hoge stand. Giet de room erbij. Voeg de pasta toe en warm een paar minuten mee. Voeg de balletjes toe. Schep de pasta met de balletjes op borden en bestrooi met de peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.