4 personen
uitdagend
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelen-pie met rundvlees en zoete aardappel

Paddenstoelen-pie met rundvlees en zoete aardappel

ingrediënten


15 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

400 gram cantharellen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  • 2 Bestuif ook de ovenschaal met bloem en bekleed met het grootste gedeelte van het deeg. Houd de rest van het deeg apart.
  • 3 Vul de deegvorm met de afgekoelde ragout en vorm van de rest van het deeg een deksel. Druk de randen van het deksel op de deegrand vast en bestrijk het deksel met ei.
  • 4 Bak de pie in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de oven en laat circa 10 minuten rusten. Lekker met een groene salade.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Zuydpunt Cabernet Sauvignon-Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 28 gram