4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pad thai van courgette en wortel

Pad thai van courgette en wortel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote winterwortel
3 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak met een spiraal- of juliennesnijder linten van de courgette en wortel.
  • 2 Meng de knoflook, vissaus, sojasaus, honing, sesamolie en rode peper. Verhit een wok op een hoge stand en giet deze saus erin.
  • 3 Voeg de garnalen toe en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg vervolgens de courgette- en wortellinten toe, bak 2 minuten mee en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de pad thai met de pinda’s en koriander. Garneer met partjes limoen.

bereidingstip

Heb je geen spiraalsnijder of een juliennesnijder? Snijd de courgettes en winterwortel dan in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de courgettes en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes en wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 31 gram