gemiddeld
45 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Paasvlecht met chocoladeglazuur

Paasvlecht met chocoladeglazuur

ingrediënten


45 min
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecannoten
1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem, gist, helft van de boter, 1 eetlepel suiker, een snuf zout, 1 ei en 250 ml water in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en laat 1 uur afgedekt rijzen. Kneed het deeg kort door, verdeel in 3 gelijke stukken en leg op een snijplank. Draai van elk stuk een rol en maak deze met een deegroller iets platter.
  • 2 Meng de rest van de suiker met de kaneel. Bestrooi de deegstrengen met deze kaneelsuiker en 50 gram pecannoten.
  • 3 Vouw vervolgens voorzichtig in de lengte dicht tot gevulde rollen. Maak de uiteinden van de 3 rollen aan elkaar vast en druk goed aan.
  • 4 Leg de rechterstreng over de middelste en daarna de linkerstreng over de middelste. Ga zo door, vlecht tot het uiteinde en druk goed vast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het brood op de bakplaat. Splits het overige ei en klop de eidooier los. Bestrijk het vlechtbrood met het eigeel en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Voeg de rest van de boter toe en roer totdat deze gesmolten is. Voeg dan de poedersuiker en 4 eetlepels water toe en roer tot een glad glazuur. Bestrooi het brood met de rest van de pecannoten en besprenkel met strepen glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 4395 kcal
vet 183 gram
verzadigd vet 83 gram
koolhydraten 581 gram
eiwit 91 gram