12 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Paashaas cupcake

Paashaas cupcake

ingrediënten


20 min
12 personen
groene voedingskleurstof
200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

40 gram gele marsepein
40 gram gele fondant
12 paaseitjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor cupcakes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Voeg de eieren, boter, cacaopoeder en melk toe aan de aan de cup­ca­kemix en roer met de mixer op de laag­ste stand door el­kaar.
  • 2 Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand gedurende 1 minuut mooi glad.
  • 3 Ver­deel het be­slag over de muffinvorm. Plaats de vorm in het mid­den van de voor­ver­warm­de oven. Bak de cup­ca­kes gaar in ca. 20 mi­nu­ten. Laat ze afkoelen voordat je ze verder decoreert.
  • 4 Roer de boter en poedersuiker voor de botercrème door elkaar. Voeg eventueel een paar druppeltjes voedingskleurstof toe.
  • 5 Doe de botercrème over in een spuitzak met een gekartelde mond en decoreer de cupcakes ermee. Maak eventueel paashaasjes van marsepein of fondant. Bestrooi de marsepein met een beetje poedersuiker en rol hem plat uit. Steek er met een vormpje kleine haasjes uit. Versier de cakes vervolgens met paaseitjes en de marsepeinen paashaasjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 4 gram