4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oventortellini met spinazie en ricotta

Oventortellini met spinazie en ricotta

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 gram ravioli gevuld met spinazie
500 gram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de tortellini beetgaar.
  • 2 Laat de helft van de spinazie handje voor handje slinken in de tomatensaus. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet onder de grill tot de kaas een krokant laagje vormt.
  • 3 Meng intussen de overige spinazie in een saladekom en besprenkel met de overige olijfolie en balsamico. Garneer de pasta met de basilicum en serveer met de spinaziesalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 32 gram