4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenschotel van courgette en tomaat

Ovenschotel van courgette en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
verse basilicum
verse peterselie
12 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze, als er veel vocht vrijkomt, even op keuken­papier.
  • 4 Bestrijk de bodem van de ingevette ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand.
  • 5 Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 22 gram