4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenschotel met zalm, aardappel en broccoli

Ovenschotel met zalm, aardappel en broccoli

ingrediënten


15 min
4 personen
2 bosuitjes
15 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 stukken zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tandoori specerijenmix
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

600 gram gekruide opbakaardappeltjes
600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de broccoli, aardappeltjes en ui met 2 el olie en 1 el specerijen in de ovenschaal en rooster 25 min. in het midden van de oven.
  • 2 Dep intussen de zalm droog. Meng de rest van de olie en specerijen met 2 el yoghurt, 1 el koriander en een mespunt zout. Bestrijk de zalm ermee. Neem de ovenschaal na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm erop en rooster nog 10-12 min. tot de zalm bijna gaar is.
  • 3 Neem de schaal uit de oven, haal de zalm eruit en breek in stukken. Schep de bosui door de ovenschotel en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rest van de yoghurt.

bereidingstip

Lekker met mangochutney.. In plaats van koriander kun je ook selderij of platte peterselie gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 448 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr