- 1 Doe de aardappels in een pan, zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Kook in ongeveer 10 minuten volledig gaar.
- 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden met de bovenwarmte aan.
- 3 Giet de aardappels af, stoom even droog en voeg er de roomkaas aan toe. Stamp tot een mooie puree met behulp van een pureestamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- 4 Smeer een mooie laag van de aardappelpuree in een ovenschaal.
- 5 Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor de boerenkool met het kerriepoeder er enkele minuten in. Kruid met zout en peper. Verdeel over de aardappelpuree.
- 6 Smeer er de rest van de aardappelpuree over uit en plaats in de voorverwarmde oven.
- 7 Laat ongeveer 10 minuten gratineren, zodat een mooi korstje ontstaat.
- 8 Warm ondertussen de rookworst op en serveer de ovenschotel met de gesneden rookworst en het tafelzuur.