4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, ontbijt
home recepten Ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta

Ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta

ingrediënten


15 min
4 personen
ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

honing
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesbosvruchten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels bakpoeder
150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

350 gram ricotta
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een (steel)pan. Klop 250 gram ricotta los met de eieren, melk en suiker. Giet de gesmolten boter erbij. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel tot een egaal beslag.
  • 2 Giet het beslag in de braadslede. Verdeel de helft van de bosvruchten erover en bak 25-30 minuten in de oven, tot het beslag mooi gerezen en goudbruin is.
  • 3 Meng intussen de overige ricotta met de overige bosvruchten en vanillesuiker. Snijd de pannenkoek in repen en serveer met een schepje bosvruchten-ricotta. Besprenkel naar smaak met honing of ahornsiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram