4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sladressing

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  • 2 Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 27 gram