4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.75
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.50
1 eetlepel oregano

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.45
citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
400 gram sperziebonen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.90
1 rode ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
1 bosje peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
2 eetlepels sladressing

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  • 2 Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 27 gram