4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Ovengebakken aardappelschijfjes

Ovengebakken aardappelschijfjes

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in de lengte door en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes (doe dit eventueel in een keukenmachine).
  • 2 Schep de aardappelschijfjes in een grote kom door elkaar met de rozemarijn, olijfolie, de helft van de boter, zout en peper. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 2 gram