6 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Ossenstaartsoep met kruidenroom

Ossenstaartsoep met kruidenroom

ingrediënten


20 min
6 personen
6 soepstengels

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter heldere ossenstaartsoep

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stervormige steker

  • 1 Snijd sterretjes uit de wortelplakjes.
  • 2 Verwarm de soep met de wortel en de bosui.
  • 3 Klop de room met de koekkruiden lobbig.
  • 4 Serveer de soep in kopjes met de kruidenroom erop.
  • 5 Wikkel de ham om één kant van de soepstengel. Serveer deze erbij.

wijnadvies

In de klassieke keuken wordt er wel een fino sherry bij geschonken. Bijvoorbeeld van San Lucar. Maar modern lekker is de combinatie met kruidige Saint Saturnin rosé of Sauvignon Blanc van Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr