4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Open lasagne met romige paddenstoelensaus en citroenolie

Open lasagne met romige paddenstoelensaus en citroenolie

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

500 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de sjalotjes met de wijn, bouillon, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap. Kook de lasagnebladen hierin 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een bord boven een pan heet water. Laat het kookvocht iets inkoken.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen 2-3 minuten met zout en peper. Klop de mascarpone door het kookvocht en schep de paddenstoelen erdoor.
  • 3 Meng de basilicum en de rest van de citroenrasp en -sap met een scheut olijfolie. Stapel de lasagnebladen niet te strak op diepe borden en schep steeds een beetje paddenstoelensaus ertussen. Garneer met een sliert citroenolie, de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 29 gram