4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
  • 2 Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Lekker met gebakken paksoi en rijst.

bereidingstip

Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 37 gram