4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

40 gram gezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijke roerbakrijst basmati
1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in circa 5 minuten al om- scheppend bruin.
  • 2 Voeg de uien toe en roerbak deze even mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten.
  • 3 Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie en met 600 ml water.
  • 4 Voeg met de rijst meteen de gehakte cashewnoten toe. Voeg de woksaus toe aan de kip, schep het groen van de paksoi erdoor en warm nog circa 1 minuut op hoge stand door. Serveer de cashewrijst erbij.

bereidingstip

Voeg 200 gram gesneden shiitake paddenstoelen toe aan de kip.. Basmati- en pandanrijst worden vaak door elkaar gehaald. Allebei ruiken ze heerlijk en hebben ze lange korrels. Alleen is het zo dat basmatikorrels dunner, langer en droger zijn. De rijstsoort past uitstekend bij Indiase gerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 27 gram