4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Oosterse kipgehaktspiesjes

Oosterse kipgehaktspiesjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 zakje saté-gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipgehakt
2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Laat even afkoelen.
  • 2 Klop het ei met de sambal en ketjap goed los en kneed dit in een grote kom door het gehakt, samen met de gehaktkruiden en gebakken ui, pinda’s en bosui. Maak langwerpige gehaktrolletjes van het mengsel en steek ze aan spiesjes.
  • 3 Veeg de pan schoon en verhit de overige olie op een lage stand. Leg de spiesjes in de pan, zet de warmtebron op middelhoge stand en bak rondom 2 minuten.
  • 4 Leg een deksel op de pan en laat het gehakt in circa 10 minuten verder garen op een lage stand. Keer tussendoor om. Bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst, kroepoek en atjar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 37 gram