4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse biefreepjes uit de wok

Oosterse biefreepjes uit de wok

ingrediënten


30 min
4 personen
150 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oosterse roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels droge sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca. 4 cm lang. Bestrooi ze met peper en maïzena of bloem. Roer de ketjap, sherry en sesamolie of roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
  • 2 Kook de sperziebonen 4 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit 1 eetl. olie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen, lente/bosuitjes (houd wat loof achter ter garnering) en de teentjes knoflook 1 minuut.
  • 4 Voeg sperziebonen en gembersnippers toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 5 Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm nog even. Schep alles uit de pan en houd het even warm.
  • 6 Maak de pan droog en verhit 1 eetl. olie. Roerbak hierin de biefstukreepjes 1-1,5 minuut. Schep het paddestoelenmengsel erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 7 Serveer het gerecht bestrooid met uitjesloof met pandanrijst of basmatirijst.

wijnadvies

Te serveren met een eenvoudige rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Cabernet Sauvignon (16-18ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 26 gram