4 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
home recepten Ontbijtomelet met witbrood en jam

Ontbijtomelet met witbrood en jam

ingrediënten


20 min
4 personen
jam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Splits 2 van de eieren. Klop 4 eieren met de melk, poedersuiker en kaneel goed los in een grote kom.
  • 2 Klop de 2 eiwitten met een snufje zout in een andere kom tot stijve pieken.
  • 3 Schep de blokjes brood door de eieren en schep dan het eiwit er voorzichtig doorheen.
  • 4 Verwarm de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en giet het eimengsel erin.
  • 5 Laat de omelet op lage stand met het deksel op de pan stollen in circa 8 minuten.
  • 6 Draai de omelet om met behulp van een plat deksel of bord en bak de andere kant nog eens 2 minuten.
  • 7 Serveer in punten met jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 13 gram