1 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Onigiri met tonijn

Onigiri met tonijn

ingrediënten


25 min
1 personen
1 nori-vel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Was de rijst en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de suiker en azijn tot de suiker is opgelost. Giet over de gekookte rijst, meng goed en laat afkoelen.
  • 2 Meng de tonijn met de mayonaise, 1 eetlepel sesamzaad, chilipoeder en sesamolie. Schep een paar eetlepels rijst in natte handen en maak een kuiltje erin. Vul met de tonijnsalade. Druk voorzichtig extra rijst erop en druk goed aan, zodat de tonijn volledig bedekt is door een laag rijst. Vorm tot een driehoek. Herhaal met de rest van de rijst.
  • 3 Bestrooi de rijstdriehoeken aan beide kanten met nog 1 eetlepel sesamzaad. Wikkel eventueel in een stuk nori en verpak in vershoudfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram